Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Hoeveel kost een rijbewijs?

De totale kosten voor een rijbewijs komen tot stand door een aantal factoren. De kosten zijn uiteenlopend en kunnen voor ieder individu anders zijn. Vanaf dat je je eerste proefles inplant tot aan het ophalen van je rijbewijs bij het gemeentehuis. Denk bij de variabele kosten aan; lesprijs, rijervaring, wel of geen tussentijdse toets, het aantal rij-examens, en tot slot de kosten van het gemeentehuis.

Rijbewijs auto

Gemiddeld zijn de kosten voor het behalen van het rijbewijs auto €2.400,- Het gemiddeld aantal lessen bedraag 38,5 uur. Van alle kandidaten neemt 40 procent een tussentijdse toets en gemiddeld wordt er 2 x praktijkexamen gedaan.

Rijbewijs B aanhanger

Met uw rijbewijs B mag u een aanhangwagen trekken van maximaal 750 kilo. Het trekkend voertuig en de aanhangwagen mogen niet boven de 3500 kilo uitkomen.

Rijbewijs B+ (code 96)

Het rijbewijs B+ ook wel bekend als het caravan rijbewijs. Hiermee mag u ieder aanhangwagen trekken, zolang het totale gewicht van de aanhangwagen en trekkend voertuig niet boven de 4250 kilo komt.

Aanhanger rijbewijs BE

Heeft u uw rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan mag u een aanhanger trekken van 4000 kilo. Het trekkend voertuig en de aanhanger mogen niet boven de 7000 kilo uitkomen. bron rijksoverheid

Rijbewijs scooter

In de volksmond ook wel bekend als het scooter rijbewijs of het snorfiets rijbewijs. De officiële benaming is rijbewijs AM. Het theorie examen voor het rijbewijs AM kan al afgelegd worden vanaf 15,5 jaar. Het praktijkexamen kan je doen vanaf 16 jaar. Op de site van het CBR staat uitgelegd hoe je het scooter rijbewijs kunt aanvragen.

Automaat rijbewijs (code 78)

Wanneer je slaagt voor je rij-examen automaat, krijg je automaat code 78 bijgeschreven op je rijbewijs. Je mag dan alleen rijden in voertuigen met automatische schakeling. Wanneer je alsnog in een handgeschakelde auto wilt rijden, dan zul je hiervoor opnieuw examen voor moeten doen.