Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Rijschool machtigen

Voordat we een theorie examen, tussentijdse toets of praktijkexamen voor je kunnen aanvragen, hebben we een eenmalige machtiging van jou nodig. Hiervoor heb je 4 zaken nodig;

  1. Digid code
  2. Rijschoolnummer 9803G7
  3. Ingevulde gezondheidsverklaring
  4. 5 minuten van je tijd

Stap 1. Bezoek mijn CBR en klik op rijschool machtigen. Vul je email adres in en ga akkoord met de examenvoorwaarden van het CBR. Na de machtiging krijgen wij automatisch een bevestiging.

Stap 2. Klik op gezondheidsverklaring rijbewijs. Dit zijn 11 vragen die gaan over jouw gezondheid. Vul deze naar waarheid en zo volledig mogelijk in. Wanneer je gezond bent, antwoord dan alle vragen met nee! Voor het uitloggen dien je opnieuw te ondertekenen met je Digid. Aan de gezondheidsverklaring zijn kosten verbonden. Dit betaal je via IDEAL aan het CBR.

Toelichting gezondheidsverklaring;

Indien je een van de vragen met ja beantwoord dan dien je de gezondheidsverklaring aan te vullen met een medisch verslag van je arts. Dit stuur je samen op naar het CBR. Pas na reactie en akkoord van het CBR kan er een examen aangevraagd worden. Uit ervaring weten wij dat dit tot 4 maanden kan duren. Begin hier dus ruim op tijd mee!