Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Rijvaardigheids-onderzoek CBR

U bent opgeroepen voor een rijvaardigheidsonderzoek door het CBR. Deelname is verplicht om de geldigheid van uw rijbewijs te behouden. Tijdens het onderzoek beoordeelt het CBR uw rijvaardigheid om te bepalen of u aan de vereisten voldoet. Het rijvaardigheidsonderzoek wordt uitgevoerd door een deskundige van het CBR en is geen rijtest of examen. Onze CBR-gecertificeerde instructeurs kunnen u uitstekend begeleiden gedurende dit proces. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het aanmeldformulier, nemen wij contact met u op voor een gratis intakegesprek.

Waarom krijgt u een onderzoek naar uw rijvaardigheid?

Bestuurders die onveilig rijden en waarbij twijfels ontstaan over hun rijvaardigheid, kunnen verplicht worden deel te nemen aan een rijvaardigheidsonderzoek. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld dat u in de afgelopen vijf jaar tweemaal een verkeersdelict heeft gepleegd waarvoor u onherroepelijk bent veroordeeld. Het kan ook zijn dat u de verplichte cursus over verantwoord rijgedrag (EMG) mogelijk niet heeft gevolgd.

Hoe gaat het onderzoek naar mijn rijvaardigheid?

Het CBR beoordeelt of u in staat bent om met het voertuig waarvoor u een rijbewijs heeft te rijden middels een onderzoek dat uit twee delen bestaat:

 

Theoriegedeelte: U beantwoordt 50 mondelinge vragen over verkeerssituaties. Bij minimaal 44 vragen goed slaagt u voor het theoriegedeelte.

Praktijkgedeelte: U ondergaat een rijvaardigheidstest. Tijdens deze test observeert het CBR uw rijgedrag, beheersing van het voertuig, en uw kennis van verkeersregels en -borden. Voor dit praktijkgedeelte dient u een lesvoertuig mee te nemen. Wij zorgen ervoor dat u op de dag van de test over een lesauto beschikt. Het onderzoek duurt in totaal 2,5 uur. Het is belangrijk om van tevoren een aantal rijlessen te nemen, zodat u goed voorbereid bent op het onderzoek.

Is het onderzoek verplicht?

Als het CBR u heeft gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek naar uw rijvaardigheid, dan is deelname verplicht. Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of u voldoende rijvaardig bent. Niet meewerken aan het onderzoek kan resulteren in het ongeldig verklaren van uw rijbewijs.

Mag ik blijven rijden tijdens het onderzoek?

Soms besluit het CBR dat u direct niet meer mag rijden, bijvoorbeeld vanwege een aanhouding wegens spookrijden. U mag dan pas weer rijden nadat u het vereiste onderzoek heeft ondergaan en uw rijvaardigheid is bevestigd. In andere gevallen kan de rechter of het Openbaar Ministerie besluiten dat u tijdelijk niet mag rijden, waardoor u een rijontzegging krijgt.

Op welke locaties kan ik het onderzoek doen?

De onderstaande CBR-locaties vallen binnen ons werkgebied.

 

Heeft u vragen over een rijtestlocatie of wilt u begeleiding tijdens het aanvraagproces, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0653344126.

Kosten rijvaardigheids-onderzoek CBR

Op de dag van de rijtest met de lesauto brengen wij een bedrag van €480 euro in rekening, inclusief btw. Dit tarief omvat:

 

✅ Thuis ophalen, naar CBR locatie voor het rijvaardigheidsonderzoek en weer thuis afzetten

✅ Rijles van 60 minuten voorafgaand aan het onderzoek

✅ Volledige begeleiding gedurende het gehele proces

✅ Huur van de lesauto tijdens de rijtest

✅ Aanwezigheid instructeur + lesauto op locatie

 

Let op: Dit bedrag is exclusief eventuele extra lessen. Indien u extra lessen wenst om zich goed voor te bereiden op de rijtest, rekenen wij hiervoor €120 per 90 minuten. Meld u nu aan voor een eerste les.