Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Faalangst

Rijschool Alphen en faalangst

Faalangst is veel voorkomend probleem bij mensen die een rijbewijs gaan halen, dit is een vervelende ervaring zijn als je auto gaat rijden. Het kan zijn dat je denkt dat je niet goed genoeg bent of dat er heel veel van je verwacht wordt. Er kan angst zijn in bepaalde situaties, bijvoorbeeld bij tunnels of rijden op de snelweg. Het kan ook zo zijn dat je bepaalde aspecten van het autorijden nog niet goed beheerst. Rijschool-Alphen.nl is gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen met faalangst, persoonlijke begeleiding die er voor kan zorgen dat jij je rijbewijs haalt.

Wat is faalangst eigenlijk?

Faalangst is simpelweg de angst om te falen. Maar het kan ook zijn dat je bang bent voor bepaalde situaties en niet voor het falen zelf. Maar het kan dus gebeuren dat mensen zo bang zijn iets niet goed te doen, iets niet te halen of bang voor bepaalde situaties, dat zichzelf blokkeren en vast komen te zitten in het halen van hun rijbewijs. Wij begeleiden en helpen jou door dit proces.

Twee soorten angsten

Er zijn 2 soorten faalangst, sommige mensen hebben dit gewoon in hun karakter zitten en worden dan extreem zenuwachtig voor het examen. Als je daarvan last hebt komt het vaak voor dat je keer op keer niet slaagt, terwijl je wel gewoon goed auto kan rijden. Ook kan faalangst voortkomen uit traumatische ervaringen, het is dan niet echt faalangst, maar het valt wel onder de categorie. Tijdens een intake les kunnen wij hier inhoudelijk op ingaan. Meld je nu vrijblijvend aan!