Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Rijles vanaf 16,5 jaar, mogelijk bij Rijschool-Alphen.nl!

Hoe leuk is dat? Je bent 16 jaar dan mag je starten aan je theorie examen, ben je 16,5 dan mag je al beginnen aan de rijlessen. Het 2todrive project is begonnen in 2011 als experiment en sinds 2 november 2015 heeft minister Schultz van Haegen deze proef defenitief ingevoerd.

Hoe werkt het?
– Vanaf 16,5 starten met de rijlessen;
– Dan mag je op je 17e rij-examen doen;
– Tot je 18e mag je begeleid rijden dmv één of meerdere coaches;
– De coach vraagt een begeleiderspas aan op http://www.2todrive.nl/jongeren/home/
– De begeleiderspas kost 35,-

De coach mag men zelf uitkiezen, er gelden echter wel eisen. Welke dit zijn kan je lezen op de website 2todrive http://www.2todrive.nl/jongeren/home/.

Jongeren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Door jongeren op vroegere leeftijd in aanraking met het autorijden te brengen, vergroten ze hiermee het verkeersinzicht. En ze worden zich meer bewust van gevaar. Dit komt weer ten goede aan de verkeersveiligheid. Na het afronden van de rij-opleiding zijn de 17-jarige nog beginnende bestuurders en in het eerste jaar is de kans op een ongeval het grootst. Vandaar het succes van 2todrive. Het jaar lang rijden met een coach naast je kan je zien als een verlengstuk van de rij-opleiding.
Uit onderzoek is gebleken dat sinds de start van 2todrive de verkeersongevallen onder beginnende bestuurders drastisch is gedaald. Alleen al in 2015 hebben 100.000 17 jarigen hun rijbewijs gehaald.

De rij-instructeurs van Rijschool-Alphen.nl zijn ook gecertificeerd voor het geven van rijlessen aan jongeren vanaf 16,5. Kortom: als 16,5 jarige op zoek naar een rijschool Alphen aan den Rijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!