Meld je aan en ontvang een gratis proefles

Rijles vanaf 16,5 jaar – Begeleiderspas

Hoe leuk is dat? Je bent 16 jaar dan mag je starten aan je theorie examen, ben je 16,5 dan mag je al beginnen aan de rijlessen.  Het 2todrive project is begonnen in 2011 als experiment en sinds 2 november 2015 heeft minister Schultz van Haegen deze proef definitief (begeleiderspas) ingevoerd.

Begeleiderspas

– Vanaf 16,5 starten met de rijlessen;
– Dan mag je op je 17e rij-examen doen;
– Tot je 18e mag je begeleid rijden dmv één of meerdere coaches;
– De coach vraagt een begeleiderspas aan op 2todrive
– De begeleiderspas kost 35,-

2todrive

De coach mag men zelf uitkiezen, er gelden echter wel eisen. Welke dit zijn kan je lezen op de website 2todrive.

Jongeren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Door jongeren op vroegere leeftijd in aanraking met het autorijden te brengen, vergroten ze hiermee het verkeersinzicht. En ze worden zich meer bewust van gevaar. Dit komt weer ten goede aan de verkeersveiligheid.

Rijles leeftijd

Na het afronden van de rij-opleiding zijn de 17-jarige nog beginnende bestuurders en in het eerste jaar is de kans op een ongeval het grootst. Vandaar het succes van 2todrive. Het jaar lang rijden met een coach naast je kan je zien als een verlengstuk van de rij-opleiding.
Uit onderzoek is gebleken dat sinds de start van 2todrive de verkeersongevallen onder beginnende bestuurders drastisch is gedaald. Sinds de invoering in 2015 hebben al ruim 300 duizend 2todrivers hun rijbewijs gehaald.

De rij-instructeurs van Rijschool Alphen zijn ook gecertificeerd voor het geven van rijlessen aan jongeren vanaf 16,5. Kortom: als 16,5 jarige op zoek naar een rijschool in Alphen aan den rijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!